Perchezitii la Consiliul Judetean Hunedoara si in alte 6 locuri (AUDIO)

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

Primele informații arată că este vorba despre organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara.

Procurorii fac percheziții la Consiliul Județean, la Direcție, dar și la domiciliile unor persoane. Sunt vizați trei oameni care lucrează la Consiliul Județean Hunedoara și care au făcut parte din comisia de examinare printre care s-ar număra și secretarul general al județului.

Deocamdată, procurorii se află la Consiliul Județean unde au sigilat niște birouri și verifică documente.

Anul trecut, dupa ce fostul director s-a pensionat, la DJASPC Hunedoara a fost organizat concursul pentru ocuparea postului. O singură persoană s-a prezentat la examen.

Este pentru a doua oară în câteva luni când la Consiliul Județean Hunedoara au loc percheziții ale procurorilor DNA. De altfel, fostul șef al Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, se află din decembrie 2014 în arest la domiciliu fiind suspectat de acte de corupție.