Percheziții la clanurile de romi din județul Timiș după ce un bărbat a fost tâlhărit și ținut în portbagaj

 

Lupta pentru conducerea unei familii de romi a dus la violență, în judetul Timiș. Un bărbat a fost tâlhărit și sechestrat timp de mai multe ore de membrii ai clanului Poșu din Izvin.

Polițiștii din Timiș și procurorii DIICOT au descins  la locuințele suspecților și au ridicat 4 persoane.

Desfășurare importantă de forțe în această dimineață la mai multe palate de romi din satul Izvin și orașul Recaș. Trupele speciale ale poliției împreună cu polițiștii de la investigații criminale au percheziționat 3 locuințe ale suspecților. Printre cei ridicați de oamenii legii se numără noul lider al clanului Poșu, care a încercat să se impună la conducerea familiei de romi.

În urmă cu câteva zile suspecții i-au luat prin forță unui alt membru al familiei mai multe bijuterii din aur și l-au amenințat iar atunci când victima a sunat la 112, l-au bagat cu forța în portbagajul unei mașini. În momentul în care echipajele de poliție și ambulanță au sosit la locul scandalului, nu au mai găsit victima. Dupa câteva ore, bărbatul a fost scos din portbagajul mașinii și lăsat să plece. Victima s-a dus  la DIICOT și a depus o plângere împotriva celor care l-au sechestrat.

Procurorii DIICOT și politiștii de la investigații criminale au început cercetările în acest dosar pentru constituire de grup infracțional organizat, tâlhărie și sechestrare de persoane iar la perchezițiile de astăzi, oamenii legii au încercat să găsească bijuteriile și telefonul luate cu forța în incidentul de săptămâna trecută. 4 suspecți vor fi duși la audieri în fata procurorilor de la Combaterea Crimei Organizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS