Percheziții la CJ Vaslui într-un dosar privind contracte de 100 de milioane de euro

Percheziții ale procurorilor DNA la sediul Consiliului Județean din Vaslui, dar și la sediile mai multor firme și domiciliile unor patroni de firme.

Sunt vizate fapte de coruptie comise de-a lungul mai multor ani și fraude cu fonduri europene. Contractele vizate ar avea o valoare de 100 de milioane de euro.

Procurorii DNA Iași au descins la două birouri din cadrul CJ Vaslui.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente privind o serie de lucrări efectuate în ultimii zece ani, în cadrul unor proiecte europene.

În total sunt 13 percheziţii vizate fiind şi sediile unor societăţi de construcţii care au avut ori au în derulare contracte pe bani publici.

De asemenea, procurorii DNA au descins şi la domiciliile unor constructori din judeţul Vaslui.

Surse judiciare au declarat pentru Europa fm că persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în legătură cu accesarea fondurilor europene şi cu întocmirea documentaţiei în acest sens.

Este vorba despre contracte în valoare de 100 de milioane de euro. Consiliul Judeţean Vaslui a mai fost vizat de o serie de descinderi ale procurorilor DNA anul trecut. Atunci, procurorii au ridicat saci cu documente care vizau tot proiecte cu finanţare europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS