Confidenţialitate

Percheziții la 26 de firme, dintre care cel puțin una are activitate la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Procurorii anticorupție au percheziționat sediile a 26 de firme din toate țara, cel puțin una dintre ele având activitate la Aeroportul Mihail Kogalniceanu. Aeroportul este bază militară în care se află inclusiv militari americani. Procurorii suspectează comiterea a zeci de infracțiuni de corupție și asimilate acestora.

Surse judiciare au precizat pentru Europa Fm că nu Aeroportul Militar Mihail Kogălniceanu a fost vizat de percheziții, ci o companie care are activitate acolo.

G4 Media scrie că ancheta DNA ar fi dublată de o cercetare judiciară a anchetatorilor americani.

În cadrul investigației sunt verificate mai multe contracte de achiziții.

Anul trecut, procorurii DIICOT au descins la baza aeriană.

Au anunțat atunci că începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele din județ în care aveau loc exerciții.

Citește și: Nicușor Dan sesizează DNA cu privire la contractul tramvaielor produse de Electroputere. Procedura de cumpărare, de pe vremea Gabrielei Firea

Foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru