Confidenţialitate

Percheziţii joi dimineață la CFR Călători, într-un dosar de delapidare și fals intelectual

Percheziții de amploare au loc la sediul Ministerului Transporturilor, dar și la sediilor unor societăți comerciale din București, într-un dosar de delapidare și fals intelectual.

Prejudiciul este de 156.000 de lei, iar dosarul ar viza achiziția unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor necesar informării călătorilor, informează Poliția Română.

”La această oră, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, efectuează 5 percheziții, la sediile unor societăți comerciale din București, pentru probarea activității infracționale a unor persoane, bănuite de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual.

La data de 14 iunie a.c., polițiștii Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor Secției Regionale de Poliție Transporturi București, efectuează 5 percheziții, la sediile unor societăți comerciale din București.

Aceste activități au drept scop identificarea și ridicarea unor bunuri și înscrisuri, în vederea probării activității infracționale a mai multor persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual, în dauna unei societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de aproximativ de 156.000 de lei”, se precizează în comunicatul poliției.

Potrivit surselor judiciare, se fac percheziții la Revizia de vagoane București Grivița, la Ateliere CFR Grivița SA, dar și la CFR Călători, care își are sediul în clădirea Ministerului Transporturilor.