Confidenţialitate

Percheziţii în ancheta demolării ilegale a unui imobil din centrul Capitalei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac, miercuri dimineaţă, nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în județul Ilfov, într-un dosar penal vizând demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul Capitalei, într-o zonă protejată construită. Şase persoane urmează să fie duse la audieri.

Lista infracţiunilor investigate reunește fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, toate în legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul municipiului Bucureşti, într-o zonă protejată construită”, anunţă IGPR.

Potrivit anchetatorilor, vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor.

Persoanele în cauză vor fi duse la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune, participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.