Perchezitii in aceasta dimineata in sase locuri din Timisoara si Drobeta Turnu Severin

Procurorii şi poliţiştii au descins la sediile unei clinici private, precum şi la locuinţele a doi politicieni. Oamenii legii au informaţii că la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiș s-ar fi făcut decontări fictive.

Reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din judeţele Timiş şi Mehedinţi sunt suspectaţi că ar fi decontat servicii medicale fictive, cu complicitatea unor funcţionari din Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Vizat în dosar este și fostul șef al CJAS Timiș, Cristian Careba. El este admistratorul unei rețele de clinici private – SelfMED.

Aici, s-au decontat servicii medicale pentru un pacient de 96 de ani consultat pentru probleme în cuplu, un altul care a mers la medic de 18 ori într-o singură lună sau pentru o pacientă de 93 de ani care a beneficiat de programe contraceptive.

De dimineață, au fost percheziții inclusiv la sediul clinicii SelfMed din Mehedinţi, care s-ar afla în locuinţa fostului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, liberalul Cristian Buşoi, în prezent europarlamentar.

Prejudiciul produs în această cauză a fost estimat la 100 de mii de lei.