Confidenţialitate

Percheziții în 4 județe în cazul unor angajări fictive pentru subvenții de la bugetul de stat

Au avut loc percheziții în judeţele Neamţ, Dâmboviţa, Iaşi şi Ilfov vineri, 10 septembrie. Polițiștii au verificat 3 firme care sunt suspectate că au angajat fictiv 140 de persoane pentru a obține subvenții de la bugetul de stat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ susțin că persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale, cu sediile în judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov.

Ei ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. Patronii firmelor ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă subvenţii în baza unor prevederi legale.

Anchetatorii au stabilit că s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari.

De asemenea, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din judeţele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.