Confidenţialitate

Percheziții la sute de adrese, în “Ziua Z împotriva infracționalității” | AUDIO

Ample percheziţii, miercuri dimineaţă, privind reţelele de crimă organizată. Pe fondul pandemiei, lideri importanţi ai unor grupări periciuloase care acţionau în străinătate au revenit în ţară, anunță DIICOT.

Procurorii antimafia şi ofiţeri de poliţie judiciară au descins în Bucureşti şi 28 de judeţe. 386 de locuinţe sunt vizate de percheziţii.

Suspecții sunt cercetaţi, între altele, pentru trafic de persoane, de migranţi, de droguri, camătă, evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj şi înşelăciune.

Investigaţiile au loc în cadrul a 24 de dosare penale.

Zonele în care grupările ar fi acţionat sunt răspândite în toată ţara. Printre judeţele în care au loc percheziţii sunt Suceava, Iaşi, Braşov, Constanţa, Teleorman, Dolj, Timişoara, Cluj şi Satu Mare.

Surse judiciare au declarat, pentru Europa FM, că vizată este și gruparea controlată de Ion Clămparu, care coordonează una dintre cele mai mari reţele de proxenetism din Europa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost organizată o declarație de presă pe această temă.

Ministrul Marcel Vela: „Astăzi, 11.11, am convocat această întâlnire pentru că este Ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracționalității în România. În această zi am executat 619 misiuni, în care am efectuat percheziții și descinderi la nivelul întregii țări.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Ani Sandu
  • Anca Grădinaru