Confidenţialitate

Arad: Percheziții DIICOT în dosarul mafiei deșeurilor aduse ilegal în România. 5 persoane, aduse în fața procurorilor pentru audieri | AUDIO

Continuă ancheta începută în toamna anului trecut în dosarul mafiei deșeurilor aduse ilegal în România. Astăzi, procurorii DIICOT au făcut noi percheziții. De data aceasta a fost vizată o firmă din Arad, dar polițiștii și procurorii au ridicat și mai multe persoane pe care le-au adus la audieri la Timișoara. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șapte percheziții au fost făcute marți dimineață, 16 aprilie, în județul Arad. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate împreună cu procurorii DIICOT Timișoara au percheziționat birourile unei firme, de unde au ridicat documente. Apoi au mers la locuințele mai multor suspecți. Cinci persoane au fost aduse în fața procurorilor timișoreni pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, începând cu 2021, în județele din zona de vest a țării, dar și în București, mai multe persoane au format o grupare infracțională specializată în introducerea în țară de deșeuri provenite din spațiul intracomunitar. Gunoaiele erau aduse ilegal în țară, cu tiruri sau microbuze și introduse prin vama Nădlac din Arad. Oamenii legii au făcut pe 1 octombrie 44 de percheziții anunțând atunci că au monitorizat și depistat 57 de transporturi care au totalizat peste 1500 de deșeuri.

Potrivit legislației actuale, în România nu pot fi importate deșeuri decât în condiții foarte stricte. Transporturile spre România însă nu s-au oprit. Doar astăzi, peste 20 de tone de deșeuri au fost oprite de la a intra ilegal în România.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: România, sufocată de gunoaie. Rareș Năstase: Companiile de afară au certitudinea că România primește marfă de genul ăsta. Au unde să scape de gunoi | VIDEO