Confidenţialitate

Pentagonul a publicat o înregistrare în care distrugătorul USS Ross este suvolat de un bombadier rus

Gestul mai puțin obișnuit vine după ce presa din Rusia a scris că avionul militar a obligat distrugătorul să părăsească apele teritoriale ale Crimeei.

 

 

Pentagonul a publicat o înregistrare video cu un bombardier rus de tip SU-24 care trece pe deasupra distrugătorului USS Ross în Marea Neagră. Oficialii americani au declarat că USS Ross se afla la 25 de mile depărtare de coastele Crimeei, în apele internaționale, în momentul în care șase astfel de aeronave s-au apropiat.

 

Gestul neobișnuit al oficialilor americani vine după ce presa din Rusia a relatat că acțiunea bombardierului a determinat distrugătorul american să părăsească apele teritoriale ale Crimeei. Americanii susțin că USS Ross nu și-a shcimbat cursul, ci și-a continuat misiunea. În înregistrarea forțelor navale americane se poate observa cum un avion rusesc zboară la aproape 500 de metri de distrugător. Marina americană a precizat că a făcut publică înregistrarea pentru a contrazice relatările presei ruse.

 

Potrivit militarilor, avioanele nu erau înarmate, iar cazul este unul de rutină.

 

Incidentul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Ashton Carter a avertizat în legătură cu pericolul unei ofensive în această vară din partea separatiştilor proruşi care au ocupat Peninsula Crimeea.