Confidenţialitate

Pensiile speciale vor fi taxate cu un impozit „foarte mare”, promite Ciolacu. „Am picat cu toții de acord” | AUDIO

Continuă dezbaterile în coaliția de guvernare privind pensiile speciale. Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că acestea vor fi taxate cu un impozit „foarte mare”. De când, nu se știe exact.

Până la finalul acestui an coaliția trebuie să vină cu o lege pentru a respecta acordul din Planul Național de Redresare și Reziliență încheiat cu oficialii de la Bruxelles. Marcel Ciolacu:

„În acest moment cred că am picat cu toții de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate și aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuție și o decizie în coaliție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt discuții aprinse și legate de pensiile militarilor și polițiștilor. În viziunea liderilor de la guvernare, acestea nu sunt pensii speciale. Liderul PSD, Marcel Ciolacu:

„Același lucru am văzut că este și la Ministerul de Interne, din punctul meu de vedere sunt pensii ocupaționale și nu pensii speciale. Vom vedea în funcție și de deciziile CCR-ului de soluții vom găsi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, Comisia Europeană a cerut ca pensiile militarilor și cele a polițiștilor să fie incluse în reformă.

Citește și: Numărul foștilor parlamentari ce primesc pensii speciale a crescut semnificativ față de anul trecut