Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85% | AUDIO

Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Au fost 307 voturi „pentru”, un singur vot „împotrivă”, după cum transmite, în direct la Europa FM, corespondentul nostru la Parlament, Cristian Citre.

Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

În acest moment, în România sunt aproape 10.000 de pensii speciale în sectorul civil, dintre care cele mai consistente sunt cele ale foștilor procurori și judecători, care au o pensie medie de peste 18.000 de lei pe lună.

Alți peste 170.000 de beneficiari de pensii speciale sunt foști militari, polițiști și angajați din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit proiectului votat azi, Articolul 134³, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

 (2) Taxa se calculează prin aplicarea următorului barem lunar asupra venitului lunar taxabil, determinat potrivit art. 134² alin. (1) sau (2), după caz:

Tranşe de venit Taxă

-lei-

 

lunar taxabil

-lei-

Până la 2.000, inclusiv 0%
Între 2.000-7.000, inclusiv 10%
Peste 7.001 85% pentru ceea ce depășește suma de 7001 lei

Autorii amendamentului au fost Deputat PSD Alfred Simonis, deputat PNL Florin Roman, Membrii Comisiei pentru buget PSD si PNL.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ioana Ene Dogioiu este de părere că legea privind impozitarea pensiilor nu are șanse să treacă de Curtea Constituțională.

Jurnalista Europa FM consideră că cei care au votat-o nici măcar nu-și doresc acest lucru, iar votul de azi ar fi un exercițiu de imagine al tuturor partidelor politice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS