Confidenţialitate

Focar de pestă porcină africană la o fermă din județul Olt. Vânzarea porcilor vii sau a produselor din carne de porc din zonele de restricție a fost interzisă | AUDIO

Focar de pestă porcină africană la o fermă din județul Olt, unul dintre cei mai mai mari producători de carne de porc din România. Peste 11.400 de animale au fost sacrificate, iar mai multe localități din județ și fonduri de vânătoare se află sub restricții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suspiciunea a apărut în ferma de porci din satul Negreni, ce aparține de orașul Scornicești, în urmă cu câteva zile, fiind apoi confirmată de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, notează Gazeta Oltului.

A fost delimitată o zonă de protecție, pe o rază de 3 km în jurul focarului, dar și o  zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km. Mai multe localități și fonduri de vânătoare se află sub restricții.

Autoritățile au decis sacrificarea a peste 11.400 de suine, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat.

Și materialele din incinta fermei au fost distruse, iar comercializarea porcilor vii sau a produselor din carne de porc din zonele de restricție este interzisă, anunță Directia Sanitar Veterinara Olt, precizând și că boala nu afectează oamenii.

Ferma, cu o capacitate de producție de peste 600.000 de porci, s-a mai confruntat cu pesta porcină africană și în 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul dă asigurări că pensiile românilor vor fi plătite înainte de Paște, dar și că acestea vor fi livrate integral după recalculare | AUDIO