Confidenţialitate

Pe urmele lui Cristofor Columb

Madeira este un arhipelag din Oceanul Atlantic unde se regăsesc adunate poate cele mai multe reprezentări ale imaginii de Paradis.

De la mirosul de flori proaspete care te întâmpină la o plimbare pe străzi seara, până la mâncărurile care te fac să iei uşor kilograme bune în câteva zile doar pentru că nu te poţi abţine în faţa lor.

Madeira este o destinaţie nu tocmai ieftină pentru români, dar un loc pentru care merită să strângi bani un an pentru a ajunge să-l vizitezi. La început de martie, când natura se trezeşte după sezonul răcoros, am pornit într-o aventură portugheză.

Dincolo de locul excelent pentru vacanţă sau pentru luna de miere, în portul din Funchal, capitala Madeierei, stă la vedere o bijuterie a cărei poveste a ajuns şi pe Discovery Channel (“The quest for Columbus”). Este vorba despre o replică fidelă după corabia lui Cristofor Columb botezată “SANTA MARIA“. Construită în satul pescăresc Camara de Lobos timp de un an, între 1997 şi 1998, barca a devenit un simbol pe care mulţi turişti în caută.

Satul pescaresc Camara de Lobos - Madeira - Portugalia

Dincolo de ceea ce se vede de pe ţărm, o plimbare cu barca poate să-ţi dea ocazia să explorezi un adevărat muzeu care aminteşte de vremurile în care Cristofor Columb pornise în căutarea Americii. Cu un interior fidel reprodus, echipaj în costume ale vremii şi vânt din plin în vele, unduirile vasului în apele Oceanului Atlantic te transpun într-o poveste.

Partea şi mai interesantă la o plimbare cu Santa Monica este că te poate ajuta să te întâlneşti cu delfini sau chiar o balenă în largul Oceanului Atlantic. Dacă ai noroc. În ziua în care am încercat aventura, oceanul nu a vrut să ne ajute cu asemenea întâniri. Totuşi pozele turiştilor demonstrează că întâlnirile nu sunt chiar atât de rare.

 

 

___________________________________________

Experienţă descoperită de Toader Păun la invitaţia TAP PORTUGAL şi a Madeira Regional Tourism Board.

Realizatorul emisiunii „Clubul de Seară” de la Europa FM este pasionat de călătorii, căutând să ajungă în locuri mai puţin bătute la pas de turiştii români. Îl găsiţi şi pe blogul www.toaderpaun.ro