Pe autostrada A2 circulaţia s-a intensificat pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti

În judeţul Constanţa, încă se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN39, pe tronsonul Eforie-Nord – Agigea. Coloane de autovehicule există în zona vechiului pod de la Agigea (aflat în lucru), pe sensul de mers către Constanţa, dar şi în Eforie-Nord, în ambele sensuri.

Pe drumul de legătură cunoul pod de la Agigea se circulă uşor îngreunat pe sensul de mers către autostrada A4, iar în sens invers s-a format coloană pe pasarela peste DN39 (deoarece autovehiculele intră cu dificultate în DN39, din cauza aglomeraţiei).

Pe autostrada A2 circulaţia s-a intensificat pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti. Pentru a nu se crea aglomerație la stația de taxare de la Fetești, autorităţile le reamintesc conducătorilor auto că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pesite-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:

– să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

– să respecte limitele legale de viteză;

– să folosească luminile de întâlnire;

– să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

– să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

– să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

– să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

– în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS