Confidenţialitate

Pe 3 noiembrie va fi oprită aproape toată ziua circulația pe DN7C

În data de 3 noiembrie sunt programate lucrări de mentenanţă la Hidroagregatul nr.1 de la centrala hidroelectrică Călimănești, pentru această zi fiind anunțată oprirea totală a circulaţiei pe DN7C, între Km 7+743 şi Km 0+000, în zona Centura Călimăneşti, între orele 08:00-18:00.

Devierea circulaţiei pe perioada opririi totale, se va face prin oraşul Călimăneşti.

Centrala de la Călimănești are o putere instalată de 39,6 MW și lucrează cu două grupuri generatoare, cu turbine de tip Kaplan. Producția medie anuală de energie, conform specificațiilor din proiect, este de 106 GWh. Hidrocentrala este folosită ca centrală de vârf, semi-vârf, iar în perioada de ape mari, în bază.

Contractul pentru modernizarea hidroagregatului de la Călimănești a fost semnat în luna septembrie a anului trecut, iar procesul a fost anunțat ca unul de durată, de 12 luni de la semnarea contractului, vizând creșterea gradului de automatizare a centralei hidro-energetice concomitent cu creșterea siguranței în exploatare, creșterea fiabilității și mărirea duratei de folosință a instalațiilor cu încă un ciclu de viață.