Confidenţialitate

Pauză pentru platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Marți seara, platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 nu poate fi accesată. Potrivit unui anunț publicat pe prima pagină a platformei, ”în acest moment se realizează un update al aplicației pentru activarea unor noi funcționalități. Platforma va fi disponibilă în cel mai scurt timp”.

Invitat în Piața Victoriei, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că se lucrează pentru ca platforma să nu mai aibă probleme.

România ocupă locul 6 în Uniunea Europeană – și locul 18 în lume – privind rata vaccinării anti Covid, spune premierul Florin Cîțu , citind date publicate de site-ul economic Bloomberg.

De la o medie de 30.000 de vaccinări pe zi, premierul speră să ajungem treptat la 50 de mii și chiar 100 de mii zilnic. Șeful Guvernului a reluat ideea că obiectul Guvernului este ca, până în septembrie, să fie vaccinați 10 milioane 400 de mii de români – asta insemnind atit prima doză cit și rapelul. Pentru asta, premierul spune că s-au cumpărat cantități suplimentare de vaccin – 8 milioane de doze – iar personalul medical a fost pregătit.