Confidenţialitate

Florin Cîțu, la Europa FM: Lumea vrea să se vaccineze. Platforma de înscriere va fi mai bună

Invitat la emisiunea Piața Victoriei moderată de Tudor Mușat, premierul Florin Cîțu a spus că au fost probleme așteptate la platforma pentru înregistrarea la programare în vederea vaccinării, dat fiind faptul că este o platformă nouă.

”Probleme au apărut și în Austria și în alte țări. Au fost platforme create foarte rapid și e normal să aibă probleme. Eu zic că au funcționat foarte bine aceste platforme. Lumea vrea să se vaccineze”, a declarat Florin Cîțu la Europa FM.

Șeful guvernului arecunoscut că lucrurile se învață pe parcurs, cu ajutorul companiilor care livrează vaccinurile.

”Nimeni nu este perfect, dar e clar că învățăm din experiență. Pfizer a venit cu un plan și a spus care este capacitatea de producție. După ce a văzut că este o cerere foarte mare, a întrerupt livrările și au revenit cu mai multe doze. Învățăm din fiecare pas. Problemele vor fi eliminate și platforma va fi mai bună. Sunt foarte optimist”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a spus că faptul că 75% dintre medici s-au înscris pentru vaccinare sau s-au vaccinat deja reprezintă un mesaj important și este de părere că acest procent va crește.

”În spațiul public este interes pentru vaccinare”, a declarat Florin Cîțu la Europa FM.

Cât despre banii pentru vaccinuri, șeful guvernului a spus că aceștia au fost plătiți și sunt unele costuri suplimentare pentru procesul de vaccinare care pot fi decontate din fonduri europene.

”Am găsit soluții pentru a reduce presiunea asupra Bugetului Național”, a precizat Florin Cîțu.