Confidenţialitate

Paul Ungureanu, un nou titlu de campion național în prepararea cafelei (P)

Cel mai apreciat barista din România, Paul Ungureanu, a primit luna aceasta votul de încredere al juriului competiei Cezve/Ibrik, care i-a acordat distincția de campion național al preparării cafelei la ibric. Astfel, Paul își completază palmaresul cu titlul național cu numărul cinci și începe pregătirile pentru a reprezenta România în cadrul unei noi competiții mondiale, ce va avea loc în 2020.

„Sunt extrem de mulțumit de rezultatul obținut și, mai ales, bucuros de faptul că voi avea ocazia să reprezint România la o nouă competiție internațională. În spatele unui astfel de concurs stau zeci de ore de pregătiri, iar posibilitatea de a concura alături de barista din întreaga lume reprezintă cea mai frumoasă recunoaștere”, spune Paul Ungureanu.

Cu o expriență de peste 14 ani în prepararea cafelei și a cocktail-urilor pe bază de cafea, Paul a câștigat primul său titlu de campion național în 2014, la competiția Coffee in Goof Spirits. Totodată, cel mai important titlu din cariera s-a l-a obținut un an mai târziu, în 2015, când a urcat pe podiumul competiției mondiale World Coffee in Good Spirits, ocupând locul 3.

Unde îl poți întâlni pe Paul Ungureanu?

Din această toamnă, Paul Ungureanu s-a alăturat echipei VIVA Café, din stațiile OMV! El va coordona procesul de preparare a cafelelor din stațiile OMV, pentru ca tu să te bucuri de un gust desăvârșit al cafelei, la fiecare alimentare.

De ce OMV? Pentru că atât Paul Ungureanu, cât și VIVA Café își doresc același lucru: să ofere o experiență de cea mai bună calitate consumatorilor de cafea.

Tocmai e aceea, în prima etapă a colaborării cu Paul peste 450 de angajați VIVA Café din toată țara au participat la ateliere de lucru susținute de Paul și au descoperit, cu ajutorul lui, filosofia aflată în spatele unei cafele preparate ca la carte.

„Cafeaua este unul dintre cele mai apreciate produse din stațiile OMV, motiv pentru care am venit mereu cu soluții pentru a le oferi clienților posibilitatea de se bucura pe deplin de momentul savurării cafelei, chiar și în varianta To Go. Suntem convinși că, acum că Paul s-a alăturat echipei noastre, vom reuși să punem și mai mult în valoare preparatele noastre din cafea” a declarat Mihai Chiriță, Brand Manager OMV.

La VIVA Café, cafeaua este mereu proaspăt pregătită dintr-o selecție de cele mai bune boabe, cultivate etic (fair trade) și prăjite în stil italian.

Măcinată pe loc, cu doar câteva secunde înainte de preparare, cafeaua VIVA este disponibilă într-o gamă variată de sortimente și poate fi servită pe loc, sau „To Go”, exclusiv în stațiile OMV. La VIVA Café se vând, în medie, 10 milioane de cafele într-un singur an.