Patru urşi din zona cetăţii Poenari vor fi relocaţi

Ministerul Mediului a aprobat capturarea şi relocarea a patru urşi care în ultima perioadă şi-au făcut frecvent apariţia în apropierea Cetăţii Poenari din judeţul Argeş.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au hotărât, la sfârşitul lunii mai, să închidă cetatea pentru vizitatori întrucât aceştia riscau ca pe drumul până la monument să se întâlnească cu animalele sălbatice.

Ministerul Mediului a transmis autorităţilor din judeţul Argeş acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea a patru urşi – o femelă şi trei pui – de pe fondul cinegetic al comunei Arefu pe fondurile cinegetice Bratia şi Râuşor, dând astfel o derogare de la măsurile de protecţie a speciilor de faună sălbatică, anunţă Prefectura Argeş într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază.

Autorităţile din Argeş au cerut relocarea celor patru exemplare de urs după ce, la sfârşitul lunii mai, au fost nevoite să închidă cetatea Poenari, monument istoric despre care se spune că ar fi fost Cetatea lui Vlad Ţepeş.

Conform legendei, Vlad Ţepeş s-a refugiat în această cetate în urma unei bătălii cu turcii şi i-a derutat pe aceştia punând cailor potcoavele invers.

Cetatea Poenari, care în prezent se află în administrarea autorităţilor din Argeş, a fost închisă la sfârşitul lunii mai, după ce mai mulţi turişti care au urcat cele câteva mii de trepte până la monument au anunţat că au observat în zonă ursoaica şi pe puii acesteia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS