Confidenţialitate

Patru containere pline cu bușteni pentru export în Pakistan, oprite în portul Constanța | AUDIO

În portul Constanța Sud Agigea se repetă situația din 10 iunie când polițiștii de frontieră au deschis șapte containere pline cu aproape 200 tone de bușteni pentru export China. Pe documentele vamale,exportatorul, o firmă din Prahova, trecuse cherestea. Și tot aceeași firmă vrea acum să exporte alte patru containere, spune purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Petrișor Irimia:

„Aceste containere sunt pregătite pentru export de o firmă de pe raza județului Prahova având ca destinație Pakistan”.

Buștenii din cele patru containere au fost modificați prin fațetarea lor pe patru laturi și în acest fel au fost transformați, așa cum e scris pe documentele vamale, în cherestea netivită de molid.

„Cantitatea intreagă de material lemnos este de aproximativ 160 metri cubi. Verificările sunt în plină desfășurare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea De Apel Constanța”.

Începând din data de 1 ianuarie 2021, în România s-a interzis exportul de bușteni sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani. Exportatorii au găsit insă metode de a ocoli legea, până au intrat in atenția Gărzii de Coastă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu