Confidenţialitate

Patronul firmei Brădet, Marius Badea: Este o situație foarte confuză, chiar vreau să știu și eu ”sunt vinovat, nu sunt vinovat”

Patronul firmei de lactate Brădet din județul Argeș, Marius Badea, a răspuns, într-un interviu acordat Europa FM acuzațiilor extinse care i se aduc.

Comisia Europeamă a emis o alertă privind posibila existență a bacteriei E.coli în brânza de oaie din România.

Există riscă de îmbolnăvire de la acest produs, așa că toate statele Uniunii Europene sunt sfătuite să facă verificări.

Alerta a fost emisă după ce autoritățile din Italia au semnalat cazul unui copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic: consumase brânză contaminată cu E.coli, produsă de firma Brădet din județul Argeș.

Deja, în România, aproape 20 de copii au fost diagnosticași cu acest sindrom. 3 dintre ei au murit.

În replică, Marius Badea spune că fabrica sa nu produce brânză de oaie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noi nu facem brânză de oaie, deci înseamnă că nu este vorba despre produsele noastre. Nu pot să comentez, probabil că se aruncă cu noroi și asupra altora, nu știu ce să zic. Doar declarații pe care le auziți și dumneavoastră – nu confirmă nimic din ceea ce se întâmplă astăzi”, a spus Marius Badea, pentru Europa FM.

Marius Badea a comentat și declarațiile făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Este o situația foarte confuză în acest moment întrucât noi toate buletinele de analiză, și cele din țară și din afara țării, sunt negative. Nu știu pe ce se bazează aceste indicații atât timp cât noi am retras de bună-voie toate produsele încă de acum 3 săptămâni”.

Patronul firmei Brădet susține că a stat de vorbă cu părinții copilului diagnosticat cu SHU în Italia și recunoaște că acesta a mâncat brânză de burduf produsă de firma sa.

Gândiți-vă că și în România la fel a fost. Ne-a spus la fel și apoi au dezmințit. Pe buletinele de analiză de la brânza de burduf spun că rezultatele vin după data de 21 martie. Cum s-a făcut așa de repede izolarea dacă pe 15 au fost recoltate probele? Au avut oare timp? Să mă lămurească odată, chiar vreau să știu și eu, sunt vinovat, nu sunt vinovat (…)”, a adăugat Marius Badea.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.