Confidenţialitate

Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv iar cei doi administratori din acte au primit arest la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv iar cei doi administratori din acte au primi arest la domiciliu.   Cei trei sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. Decizia nu este însă definitivă.

Procurorii susțin că pensiunea Ferma Dacilor a fost construită fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început. Sistemul de alarmă nu functiona, iar hidrantii din curte aveau presiunea prea mică,  mai arată datele din anchetă.

Șapte oameni au murit in incendiul din 26 decembrie si o a opta persoana este disparută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Avocatul acestuia a contestat decizia judecătorilor. Cei doi adiministratori din acte au primi arest la domiciliu.

Procurorii au descins si la fostul si actualul primar din Gura Vadului. Cei doi sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu deoarece ar fi semnat ilegal documente pentru pensiunea Ferma Dacilor.

Intre timp, referatul procurorilor arată că pensiunea Ferma Dacilor era racordată la reţeaua electrică în baza unui contract din 2014. Actele fusesera emise insa pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ‘pompă de apă’ având o putere subdimensionată, de doar 8.00 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni. In plus, imobilul a fost edificat fără avize si autorizaţii de la I.S.U. Prahova și a fost dotat cu un sistem de alarmă la incendiu nefuncţional la momentul izbucnirii focului.

Pompierii Prahova mai precizează, că primele echipaje au ajuns la incendiul de la Ferma Dacilor după 13 minute de la apelul primit în dispeceratul ISU, după ce în spaţiul public au fost vehiculate informaţii conform cărora pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei după 40 de minute de la efectuarea apelului la 112.

 

Sursa Foto: ISU Prahova

Citiți și: Anchetatorii japonezi investighează modul în care s-a produs accidentul de pe aeroportul Haneda din Tokyo