Confidenţialitate

Anchetatorii japonezi investighează modul în care s-a produs accidentul de pe aeroportul Haneda din Tokyo

Piloţii avionului Japan Airlines, implicat în accidentul de marţi de pe aeroportul internațional din Tokyo, nu au văzut aeronava Gărzii de coastă cu care au intrat în coliziune pe pista de aterizare.
Oficialii japonezi au confirmat că avionul de pasageri avea permisiune de aterizare de la controlorii de trafic aerian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oficialii guvernamentali niponi investighează modul în care s-a produs incidentul, într-o ţară care nu a mai înregistrat un accident grav de aviaţie comercială de zeci de ani.

Purtătorul de cuvânt al companiei japan Airline a explicat pentru France Press că pilotii avionului de linie “nu au putut avea contact vizual cu avionul Gărzii de coastă nipone. Ei spun că au simţit un impact chiar în momentul în care roţile au atins solul”.

Pe de altă parte aeronavă japoneză a pazei de coastă nu fusese autorizată pentru decolare, sugerează o transcriere oficială a comunicațiilor de control al traficului aerian.

Zborul 516 al companiei Japan Airlines a intrat în coliziune la aterizare cu avionul pazei de coastă. Toate cele 379 de persoane din avionul de linie au fost evacuate în siguranță, dar 5 dintre cei 6 membri ai echipajului aeronavei mai mici de la paza de coastă au murit.

Anchetatori japonezi, francezi, britanici şi canadieni participă la eforturile de a explica acest accident.

Sursa Foto: Kyodo News/AP
Citiți și: Iran: cel puțin 103 oameni au murit în timpul unei ceremonii de comemorare a generalului Qasem Soleimani