Patronul Adevărul Holding, Cristian Burci, a fost reținut pentru 24 de ore

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Olt, în dosarul în care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal.

Au mai fost reţinuţi,  Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al „Adevărul”şi Vilson Stancu.   Cei patru urmează să fie prezentaţi judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii au audiat 12 persoane, printre care Cristian Burci, administratorul special Denisa Turcu şi Clara Clementina Gheocov, fost director general al Romvag.  Procurorii suspectează că  Romvag Caracal, deţinută până în 2012 de Cristian Burci, ar fi fost devalizată cu ajutorul unor persoane, printre acestea fiind şi Clara Clementina Gheocov, fost director general al societăţii

După ce a cumpărat fabrica de vagoane din Caracal – ROMVAG – de la statul român, omul de afaceri Cristian Burci – ajutat de 8 persoane – care ar fi implicat într-o serie de infracțiuni, precum evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și abuz in serviciu, spun surse DIICOT. Între cei implicați se află fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actualul candidat al UNPR la primăria Caracal. Implicată ar fi și Denisa Turcu, administrator special al „Adevărul”.  Prejudiciul cauzat ROMVAG a fost estimat de procurori la 7 milioane de euro și 4 milioane de lei. Pe de altă parte, grupul condus de Cristian Burci a ascuns veniturile în actele contabile prin introducerea de facturi fictive și a prejudiciat statul cu peste 25 de milioane de lei.

Înfiinţată în 1997, fabrica de vagoane Romvag Caracal a fost privatizată în 2002, pachetul majoritar de acţiuni fiind atunci vândut unei companii din Germania. Ulterior, grupul International Railway Systems, controlat de Cristian Burci, a preluat contractual. În 2012, firma Romvag Caracal, intrată în in­solvenţă din 2010, a fost preluată de două firme înre­gis­trate în Ger­ma­nia şi Olan­da. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS