Confidenţialitate

Patronii români nu au bani pentru creșterea salariului minim de la 1 septembrie | AUDIO

Patronii români spun că n-au bani să crească salariul minim de la 1 septembrie. Totul după ce în spațiul public s-a vehiculat ideea că Guvernul intenționează să crească acest tip de venit de la 3.000 de lei brut la 3300 de lei. Antreprenorii spun că ar putea majora salariul minim doar de la 1 ianuarie anul viitor și cu cel mult câteva sute de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Principalul argument invocat de patronii de întreprinderi mici și mijlocii este legat de costurile prea mari pe care le-ar avea în cazul unei majorări decise de stat în perioada următoare.

Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Național al IMM-urilor, la Europa FM: „Să ne impunem creșteri de la o zi la alta este aproape imposibil pentru mediul de afaceri. Nu e predictibil, nu este sănătos economic și vor crea degringoladă în piață”.

Potrivit unui sondaj la care au răspuns 887 de antreprenori, patronii români spun că nu ar putea crește salariul minim cu mai mult de câteva sute de lei, iar asta din ianuarie 2024.

„Majoritatea celor care au spus că au posibilitatea de a crește vorbesc de 200 de lei”, a spus Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Național al IMM-urilor.

În schimb, propun alte soluții. A detaliat Sterică Fudulea: „Contribuțiile salariale sunt foarte mari în România și ar trebui rediscutate, regândite, rearanjate”.

În prezent, salariul minim pe economie este de 3.000 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: TVA-ul pentru cafea, motiv de dispută între patronii de restaurante și guvernanți | AUDIO