Confidenţialitate

Patronii de pe Litoral încearcă organizarea unui eveniment-experiment, cu cel puțin 1.000 de persoane | AUDIO

Piațetele din stațiuni sau plajele ar putea fi locațiile la îndemână pentru organizarea unui eveniment experiment care să adune 1000 de persoane dornice de distracție, pe litoral. Corina Martin este inițiatorul proiectului propus spre aprobare autorităților sanitare:

„Poate fi un eveniment muzical, un concert, un festival  sau unul gastronomic sau unul de tradiții de exemplu. Dar accesul la acest eveniment să se poată derula fie cu prezentarea unui test COVID negativ, fie prin supunerea la testele rapide sau prin prezentarea unui certificat de vaccinare”. 

Asociațiile patronale din Mamaia, grav afectate de pandemie, își arată deschiderea pentru organizarea unor evenimente care să atragă turiștii.

„Ar fi ca o gură de aer pentru supraviețuire, acum, dacă s-ar da drumul la evenimente. Avem mulți colegi în șomaj tehnic, vor reveni la muncă și, cât de cât, vom relua activitatea”. 

A fost declarația, optimistă, a Marianei Vrabie, șef de restaurant în Mamaia. Purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene, confirmă  primirea cererii patronatelor din turism.

„Vom trimite această solicitare către  Ministerul Sănătății. Vorbim totuși de o perioadă lungă de timp, în care, dacă situația epidemiologică va permite, legislația poate accepta și astfel de evenimente”. 

Organizatorii experimentului promit monitorizarea permanentă,  înainte și după eveniment. Dacă rezultatul va fi convenabil, ei speră ca autoritățile să avizeze deschiderea evenimentelor publice pe litoral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu