Patronatele din turism cer redeschiderea parțială a restaurantelor, în interior, de luni | AUDIO

Patronatele din turism cer Guvernului să permită redeschiderea parțială a restaurantelor, în interior, de luni.

Proprietar al câtorva zeci de mari restaurante, Dragoș Petrescu spune la Europa FM că redeschiderea teraselor reprezintă doar 15 la sută din activitatea celor din industrie, iar dacă restricțiile nu vor fi ridicate, șomajul în acest domeniu va crește.

„Sunt 400 de mii de oameni care astăzi nu pot fi activi, din cauza că, terasele, păstrând restricțiile de azi, pot fi folosite la circa 50% din capacitate. Orice amânare va duce la creșterea numărului de șomeri.

Oamenii nu vor mai putea fi susținuți doar cu șomajul tehnic sau cu măsurile active, care sunt utile, dar sunt venite să sprijine o activitate, totuși, și atunci cerem să repornim activitatea”, spune Dragoș Petrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, patronii restaurentelor cer Guvernului suspendarea impozitului specific pentru Semestrul II din 2020, amânarea plății altor dări până anul viitor și acordarea de tichete HoReCa folosite exclusiv pentru achiziția unei mese calde.

„Sunt măsuri legate de taxare, respectiv impozitul specific, care va fi suspendat în semestrul II, este o promisiune a Guvernului. Impozitul specific este unul plătit de industria restaurantelor în funcție de ce spațiu ocupă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS