Confidenţialitate

Patrick Ciorcilă, organizator Transylvania Open: „Aș vrea să avem măcar câteva zile cu suporteri”. Restricțiile COVID, anunțate chiar înainte de debutul competiției

Organizatorii celui mai mare turneu de tenis din România, Transylvania Open, cer în continuare autorităților să le permită să primească un număr limitat de spectatori la meciuri. Turneul are loc săptămâna aceasta la Cluj Napoca, iar restricțiile au fost anunțate chiar înainte de debutul competiției.

Directorul turneului, Patrick Ciorcilă, spune la Europa FM că lucrează alături de echipă și avocați pentru a găsi o cale și a trimis mai multe solicitări la Guvern să revină asupra deciziei. El adaugă că în momentul de față nu există egalitate între domenii în măsurile decise de Guvern.

„Dacă ai voie la cinema, spectacol, concert, unde riscul de infectare este mult mai mare, la tenis nu spui un cuvânt. La concert dansezi, cânți, acolo este permis cu 30% și noi suntem la 0. Părerea mea este că sportul nu este atât de important în țara aceasta. Practic, acum, în momentul acesta, sportul este singura activitate cu care certificatul verde nu este valabil. Poți să faci orice în România, doar să nu mergi la evenimente sportive”, a spus Patrick Ciorcilă la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Patrick Ciorcilă mai spune că decizia autorităților i-a luat prin surprindere.

„Cu o seară înainte să afli informația asta este dezastru pentru că avem sute de oameni care ne scriu că au venit din Spania și și-au luat concediu, și-au luat bilete de avion, și-au luat cazare și ne întreabă pe noi și noi nu avem ce să le spunem”, a mai spus directorul turneului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El speră că măcar spre finalul săptămânii spectatorii cu certificat verde vor putea asista la competiție.

„Echipa noastră și colegii se ocupă de dialogul acesta cu autoritățile, să încercăm să corectăm cumva și măcar să avem câteva zile cu suporteri. Limita minimă legală era de 50% în Sala Polivalentă, iar noi aveam 25%, deci eram mult sub orice altă limită”, a explicat Patrick Ciorcilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Emma Răducanu debutează azi în turneul de tenis Transylvania Open de la Cluj Napoca

Câștigătoarea de la US Open o întâlnește pe Polona Hercog din Slovenia. Partida e programată la ora 16 și 30 de minute. Dacă va câștiga, Emma o va înfrunta în următoarea etapă pe Ana Bogdan, care s-a calificat aseară în turul doi al competiției. Ana spune că ar fi o onoare să joace împotriva Emmei Răducanu.

„Am învățat de la ea, când am urmărit meciurile ei de la US Open, energia de copil, energia inocentă. Nu am mai întâlnit-o la alte jucătoare. Cam toate suntem concentrate să luptăm, să ne dăm viața pe teren, dar ea o făcea într-un alt mod, cu zâmbetul pe buze, cu o altă atitudine. Acest lucru mi-a plăcut foarte mult la ea. Mi-aș dori să fim cât mai multe așa, cu zâmbetul pe buze în timpul meciurilor”, a spus Ana Bogdan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa Foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Citește și: Transylvania Open 2021: Ana Bogdan, în optimi