Patriarhul Rusiei sosește astăzi, în România

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Părinte Kiril, sosește astăzi în România, la invitația șefului Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, care împlinește 10 ani de patriarhat.

Este pentru prima dată în ultimele trei decenii când șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, considerat un apropiat al Kremlinului, face o vizită în țara noastră.

Liderii celor două biserici vor avea discuții tete a tete și vor oficia, mâine dimineață, o slujbă la Catedrala Patriarhală, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Invitat la Interviurile Europa FM, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, crede că prin vizita Patriarhului Rusiei la București, Moscova vrea să transmită că nu vrea să rămână izolată de restul lumii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Teodor Baconschi, fost ambasador al României la Vatican, crede că Papa Francisc va veni în România, în 2019 și nu anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Interviurile Europa FM, Anca Grădinaru a discutat cu Teodor Baconschi și despre cei 10 ani de patriarhat al șefului Bisericii Ortodoxe.

Catedrala mântuirii neamului, scăderea încrederii românilor în Biserică, numărul mare de acțiuni caritabile și comunicarea publică extrem de  redusă sunt elementele care marchează  bilanțul Patriarhului Daniel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul integral cu Teodor Baconschi îl puteți viziona aici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS