Confidenţialitate

Patriarhul Daniel: Serbăm Sfintele Paşti într-o vreme de tristeţe | VIDEO

Patriarhul Daniel a transmis, vineri seară, un mesaj pascal în care invocă vremurile ”de tristeţe” pe care le trăim, care îi obligă pe credincioşi să stea departe de biserici.

“Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită şi milostivă faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi”, susține acesta.

Capul Bisericii Ortodoxe Române a îndemnat la rugăciuni pentru medici, pentru cei care ajută bolnavii, dar şi pentru ”cei care lucrează pentru binele poporului român”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Anul acesta, serbăm Sfintele Paşti într-o vreme de tristeţe, într-o vreme de pandemie, care răspândeşte oamenilor teamă, teamă de îmbolnăvire şi de moarte, iar autorităţile de stat sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii. În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeaşi biserică, în acelaşi locaş de cult cu credincioşii. În acest sens, casele credincioşilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credinţa comună în Hristos cel răstignit şi înviat. Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită şi milostivă faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, cel răstignit şi înviat, să binecuvinteze pe toţi medicii şi pe toţi cei care ajută pe cei bolnavi, dar şi pe cei care lucrează pentru binele poporului român. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, cel înviat din morţi, să dăruiască poporului român şi lumii întregi sănătate şi ajutor, speranţă, pace şi bucurie”, a transmis Patriarhul Daniel.

”Vă dorim tuturor sărbători fericite de Paşti şi vă adresăm salutul pascal: «Hristos a înviat!»”, a încheiat PF Daniel.