Confidenţialitate

Pasagera care a leșinat în avionul București-Madrid, confirmată cu Covid-19 | AUDIO

Pasagera care a leșinat azi în cursa București-Madrid operată de Tarom a fost confirmată cu SARS-Cov-2 și la testul PCR.

Aeronava, cu 180 de călători la bord, a aterizat de urgență la Timișoara după ce femeii i s-a făcut rău. Ceilalți călători au așteptat ore întregi până să poată pleca spre destinație.

Femeia de 65 de ani căreia i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința în timpul zborului a fost preluată imediat de medicii timișoreni. Testele rapide au arătat că este infectată cu noul coronavirus. Ramona Gâdea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara:

”A venit cu un test pozitiv antigenic pentru SARS COV-2, i s-au făcut încă două teste în unitatea de primiri urgențe a spitalului nostru, de asemenea pozitive”.

Medicii mai spun că femeia este posibil să fi suferit și un infarct, dar fac încă analize pentru această suspiciune. Pasagera ar fi prezentat la îmbarcare un test negativ PCR, la fel ca toți ceilalți pasageri, transmit reprezentanții TAROM. Fusese făcut cu 2 zile înainte. Femeia venise în țară pentru a participa la o înmormântare în județul Brașov.

Dupa aterizarea de urgență la Timișoara, avionul a fost decontaminat iar cei peste 180 de pasageri au decolat spre Madrid.

În cazul în care ancheta epidemiologică va stabili că sunt pasageri care au intrat în contact cu femeia confirmată cu SARS COV-2 se va emite o alertă internațională pentru a se lua măsurile de protecție specifice fiecărei țări în parte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș