Confidenţialitate

Pârtiile de schi din Straja și Parâng, la mare căutare, după închiderea multor stațiuni din Europa

Pandemia, restricțiile din alte țări europene, dar și lipsa zăpezii, fac din stațiunile hunedorene Straja și Parâng singurele locuri în care turiștii sunt așteptați la schi, la finele acestui an.

Salvamontiții le recomandă tuturor să țină cont că e nevoie de maximă prudență, pentru a evita închiderea acestor stațiuni. T

Salvamontiștii recunosc că acum Straja se află în topul stațiunilor de munte europene și la fel poate fi considerat și Parângul, dacă administratorii pârtiilor vor pregăti terenul pentru schi. Este o oportunitate venită în urma pandemiei, pentru că stațiunile din Germania, Italia, ori Austria nu sunt deschise.

Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara spune că se schiază în Straja, datorită administratorilor care s-au îngrijit să facă pârtiile, cu tunurile de zăpadă, cât a fost frig și lumea se poate bucura de sportul acesta. În Parâng este la fel și pârtiile se deschid în acest weekend.

Pârtiile la Straja au fost amenajate din timp iar, în ultimele două săptămâni, aici a nins, astfel încât acum se poate schia în condiții excelente.

Salvamontiștii recomandă turiștilor să respecte toate regulile, pentru că, dacă va crește numărul de infectări, nu se va mai putea schia.

Este de preferat ca toată lumea care vine la schi să aibă mască, să păstreze distanța, să nu stea în grupuri mari și să fie conștienți și să respecte aceste reguli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Marius Mitrache