Confidenţialitate

Partidele au încasat prima subvenție de la stat din 2023. Unde au mers cele peste 20 de milioane de lei

Partidele au încasat deja prima subvenție din acest an. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că a virat în conturile formațiunilor politice peste 20 de milioane de lei.

Cei mai mulți bani i-a primit, ca de obicei, PSD, formațiunea cu cei mai mulți parlamentari și aleși locali. Puțin peste 7,8 milioane de lei a încasat luna aceasta partidul condus de Marcel Ciolacu.

Pe locul doi se clasează PNL, cu peste 6,6 milioane de lei. Partidul condus de Nicolae Ciucă este urmat de USR, care a încasat luna aceasta peste trei milioane și jumătate de lei.

De asemenea, AUR a primit un milion și jumătate de lei.

Sunt și două partide neparlamentare care au încasat subvenție, PMP și Pro România. Fostul partid al lui Traian Băsescu a încasat 400.000 de lei, iar formațiunea lui Victor Ponta a primit aproape 300.000 lei.

Subvenția partidelor a fost menținută și anul acesta la un nivel uriaș, de peste 250 de milioane de lei în bugetul de stat.

PSD și PNL au cheltuit în ultimii ani mai mult de jumătate din banii primiți de la stat pentru presă și propagandă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ludovic Orban, despre plagiatul lui Lucian Bode: „Cum să-i ceară Ciucă demisia când el e cu musca pe căciulă?” | VIDEO