Confidenţialitate

Partenerul poliţistului ucis pe Champs-Elysées spune că ”suferă fără ură”

Partenerul de viaţă al lui Xavier Jugelé, poliţistul ucis în atacul armat de pe Champs-Elysées, şi-a mărturisit marţi ”durerea extremă” şi spune că suferă ”fără ură”, în cadrul omagiului naţional adus poliţistului la Prefectura Poliţiei din Paris, relatează News.ro.

”Vei rămâne în inima pentru întotdeauna. Te iubesc. Să rămânem demni şi să veghem la pace şi să apărăm pacea”, a spus Etienne Cardiles, înaintea discursului susţinut de preşedintele Franţei, François Hollande.

Povestind despre ziua de joi, când Xavier Jugelé, în vârstă de 37 de ani, a fost ucis într-un atac revendicat de organizaţia Statul Islamic, partenerul său, Etienne Cardiles, a spus că ”s-a întors seara fără (el), cu o durere extremă şi profundă care poate că se va potoli într-o zi”.

”Atunci când au apărut primele mesaje care-i informau pe parizieni că un eveniment grav era în curs pe Champs-Elysées şi că un poliţist şi-a pierdut viaţa, o voce mi-a şoptit că erai tu şi mi-a amintit această formulare generoasă şi vindecătoare: nu veţi avea ura mea”, a povestit Etienne Cardiles.

Etienne Cardiles a preluat expresia  ”Nu veţi avea ura mea” de la Antoine Leiris, a cărui soţie a fost ucisă în atentatul de la 13 noiembrie, la Bataclan, lăsându-l singur cu un fiu de 17 luni. ”Nu veţi avea ura mea”, a scris Antoine Leiris după carnagiu într-un mesaj care a făcut înconjurul lumii.

Etienne Cardiles l-a descris pe Xavier Jugelé ca un poliţist animat de ”interesul general, servirea altora şi protecţia tuturor” şi a cărui ”toleranţă, dialog şi temperament erau cele mai bune arme”, dar şi un om pasionat de cinema şi muzică.