Confidenţialitate

Șeful ISCIR a recunoscut că a primit mită de la subalterni pentru a-i menține în funcție | AUDIO

Șeful ISCIR a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar în care este acuzat că le-a cerut subalternilor săi câte 1.000 euro lunar pentru a-i menţine în funcţie. Viorel Părpăneaţă va ajunge acum în fața judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Inspectorul de stat Viorel Părpăneaţă este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. În acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu procurorii DNA, acesta a spus că pe 20 mai, în cadrul unei şedinţe organizate la un hotel din Sinaia, ar fi pretins de la fiecare dintre şefii inspecţiilor teritoriale din cadrul ISCIR câte 1.000 de euro lunar pentru menţinerea lor în funcţie.

Cu aceeaşi ocazie, Părpăneaţă ar fi lăsat să se înţeleagă că, dacă inspectorii şefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demisi. Ulterior, pe 8 iunie, el ar fi primit de la unul dintre inspectorii respectivi suma de 5.000 de lei, arată anchetatorii.

În prezenţa avocatului, Viorel Părpăneaţă a declarat că recunoaşte fapta comisă şi este de acord cu pedeapsa aplicată – 2 ani de închisoare cu suspendare cu 2 ani termen de supraveghere şi interzicerea, tot pentru 2 ani a unor drepturi.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Citește și: Cum a ajuns un șef de instituție să ceară șpagă câte 1.000 euro de la angajați. DNA l-a plasat sub control judiciar | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.