Confidenţialitate

Cum a ajuns un șef de instituție să ceară șpagă câte 1.000 euro de la angajați. DNA l-a plasat sub control judiciar | AUDIO

Cerea șpagă 1.000 de euro pe lună de la subordonați pentru a-i menține pe post. E acuzația adusă de DNA șefului Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR). 

Șeful ISCIR, Viorel Părpăneață, este acuzat că ar fi cerut șpaga de 1000 de euro lunar de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul instituției în mai, la o ședință de management organizată la un hotel din Sinaia.

Potrivit DNA, Părpăneață ar fi cerut banii pentru a-i menține în funcție și ar fi lăsat să se înțeleagă că, dacă inspectorii șefi nu sunt de acord cu solicitarea, vor fi demiși și vor fi numiți alți inspectori șefi.

Șeful ISCIR ar fi primit de la unul dintre acești subalterni suma de 5.000 de lei pe 8 iunie, mai transmite DNA.

Am contactat câțiva inspectori șefi ISCIR din teritoriu. Unul mi-a transmis că pe subiect se poate comunica doar de la București, alții nu au răspuns.

Inspectorul șef de la Pitești mi-a spus că nu știe nimic despre această situație:

„Nu am auzit de așa ceva, acum vă aud pe dumneavoastră. Eu am fost la Sinaia, eu nu am stat acolo toată ziua, mie nu mi-a zis să dau niciun euro, dar 1.000 de euro. Oricum eu nu fac parte din gașca lui.”

L-am contactat și pe Viorel Părpăneață însă nu a răspuns la telefon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.