Parlamentul pregătește revocarea lui Mișu Negrițoiu de la șefia ASF

Parlamentul pregătește revocarea lui Mișu Negrițoiu de la șefia Autorității pentru Supraveghere Financiară.

Oficial, este invocat modul în care acesta a gestionat scandalul RCA de anul trecut, dar e de remarcat că o asemenea decizie e luată și la scurt timp după scandalul NN.

După-amiază, într-o ședință a Birourilor Permanente reunite, va fi analizat un raport al comisiilor de specialitate referitor la criza de pe piața RCA din 2016.

Raportul prin care se cere revocarea lui Mişu Negriţoiu a fost întocmit în octombrie anul trecut de către comisiile economice şi de buget-finanţe din cele 2 Camere.

Parlamentarii au constatat că, în timpul crizei RCA,  președintele ASF nu și-a îndeplinit obligațiile legale.

În plus, reputația lui Mișu NegriȚoiu a fost iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piaţa de asigurări.  Iată motivele pentru care membrii comisiilor au propus revocarea acestuia din funcție.

După discutarea în Birourile Permanente, acest raport va fi supus votului plenului – cel care, de altfel, va lua decizia finală.

De remarcat că acest raport e discutat, din nou, în Parlament la foarte scurt timp după un alt scandal în care conducerea ASF a fost acuzată că nu și-a făcut treaba, în contextul discuțiilor legate de o posibila naționalizare a pensiilor private obligatorii.

Compania NN – cea care și-a avertizat clienții despre acest lucru – a fost, în cele din urmă, amendată de ASF cu 750 de mii de lei pentru informații înșelătoare.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS