Confidenţialitate

Parlamentul European – apel împotriva hărțuirii sexuale

Eurodeputaţii au lansat miercuri, la Bruxelles, un apel împotriva hărţuirii sexuale, după ce, în ultimele zile, au fost denunțate în presă cazuri de hărţuire în cadrul Parlamentului European .

Câteva femei din Parlamentul European au vorbit despre propriile lor experienţe în sediul din Strasbourg al instituţiei europene, în urma valului de dezvăluiri care au apărut în opinia publică după scandalul uriaş în care este implicat producătorul Harvey Weinstein, informează AFP.

Parlamentul European trebuie să voteze mâine o rezoluţie pe această temă.

Astăzi, în schimb, a dezbătut mijloacele care urmează să fie implementate pentru a lupta eficient împotriva acestui abuzului și hărțuirii sexuale.

Două membre ale Parlamentului European au afişat în timpul intervenţiilor lor o banderolă cu inscripţia #metoo, devenită un hashtag extrem de popular pe reţelele de socializare şi un simbol al libertăţii de exprimare împotriva hărţuirii sexuale.

Din cele zece cazuri semnalate la nivelul structurii dedicate asistenţilor parlamentari şi deputaţilor, toate erau asociate unui tip de hărţuire care este lipsit de dimensiunea sexuală, au precizat surse parlamentare.