Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură; Opoziția face miting

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

În paralel, liberalii vor organiza şi un miting în Parcul Izvor, la care se aşteaptă să participe peste 10.000 oameni.

Moţiunea de cenzură se intitulează “Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” și este semnată de 180 de parlamentari ai opoziţiei.

Pentru adoptarea documentului şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie însă de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Chiar dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi şi votează, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi.

Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor susţine moţiunea de cenzură sunt: 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR şi câţiva de la grupul democrat popular şi neafiliaţi, în total fiind puţin peste 200.

În paralel, liberalii organizează un miting în Parcul Izvor, de lângă Palatul Parlamentului, la care se aşteaptă să participe peste 10.000 de oameni.

Mitingul va începe la 9.30 cu discursurile în Parcul Izvor ale celor doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, iar parlamentarii liberali vor participa până la ora 10.00 când vor trebui să fie prezenţi în plenul Parlamentului la dezbaterea moţiunii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS