Confidenţialitate

Parlamentarii revin la lucru

Senatorii și deputații revin la lucru marți, după sărbătorile de Paște.

Ziua de marți va include, la Senat, începând cu ora 13,00, Birou permanent, urmat de lucrări în grupurile parlamentare și plen de la ora 16,00. Sesiunea de vot pentru legile cu caracter organic va începe la ora 17,00.

Miercuri dimineață, la Senat, va fi plen pentru dezbaterea de acte normative, iar după-amiază programul va continua cu lucrări în comisiile de specialitate. Senatorii au votat ca joi, 20 aprilie, să lucreze în comisii, pentru ca vineri și sâmbătă să se dedice activităților în teritoriu.

La Camera Deputaților, marți sunt programate ședința Biroului permanent de la ora 14,00, ședințele grupurilor parlamentare de la ora 15,00, iar de la ora 16,00 — dezbateri în plen.

Miercuri, deputații se reunesc de dimineață pentru declarații politice, urmate de dezbateri în plen și de la ora 13,00 vot final. De asemenea, miercuri și joi vor avea loc lucrări în comisii, iar vineri și sâmbătă — activități în teritoriu.

Coaliția de guvernământ este așteptată să depună, săptămâna aceasta, legea salarizării unitare în Parlament.
Documentul nu a mai fost trimis săptămâna trecută – așa cum era stabilit inițial; Liviu Dragnea spunea că e mai bine ca, în perioada sărbătorilor de Paște, proiectul să poată fi studiat de toată lumea.

Liderul PSD a refuzat atunci să spună dacă pensiile speciale – care ajung la zeci de mii de lei – vor fi sau nu înghețate.
Informațiile au fost vehiculate de o parte a presei.

Liviu Dragnea a spus că, odată adoptată Legea Salarizării, la 1 iulie, vor fi analizate și pensiile exagerat de mari.