Confidenţialitate

Parlamentarii PSD au protestat în Parlament față de datele privind numărul deceselor de Covid 19 | AUDIO

Protest în Parlament al social democraților. Aceștia cer partidelor de la guvernare să fie de acord cu înființarea comisiei speciale de anchetă a pandemiei. Parlamentarii social democrați spun că cifrele pandemiei ar fi fost măsluite, atât înaintea alegerilor cât și în ceea ce privește numărul celor decedați din cauza COVID-19.

Social democrații au cerut de peste o luna și jumătate înființarea comisiei pentru gestionarea pandemiei. În principal, aceasta trebuie să verifice acuzațiile făcute de fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, privind subraportarea deceselor Covid-19

”În orice țară civilizată, după aceste declarații, organele abilitate s-ar fi autosesizat și am fi avut suspecți în dosare grele și, probabil, am fi avut și demisia sau demiterea guvernului deîndată, pentru că este foarte grav dacă se continuă aceste informații”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

Atât deputații cât și senatorii PSD au mers în parlament cu pancarte pe care era scris ”Vinovații să plătească”, ”Nu măsluiți cifreele”, ”Spuneți adevărul”. PSD susține că cifrele legate de pandemie ar fi fost măsluite înaintea alegerilor parlamentare.

”Domnul ministru Voiculescu a estimt, foarte clar, că guvernul Orban a măsluit datele pentru a putea organiza alegerile, pentru că dacă ar fi fost publicat cifrele reale, nu s-ar fi putut organiza alegeri în România, de exemplu”, a mai spus Simonis.

Din comisia de anchetă ar urma să facă parte parlamnentari din toate partidele politice, susțin social democrații, dar până acum PNL și USR PLUS nu s-au arătat interesate de înființarea ei, acuză PSD.  Înființarea comisiei de anchetă urmează să fie debătută din nou azi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

FOTO, Arhivă, Inquam, Octav Ganea