Parlamentarii PSD au părăsit plenul în timpul discursului președintelui. Iohannis: Ați obosit deja? Ghinion!

Discursul președintelui Klaus Iohannis în Parlamentîn mare parte critic la adresa parlamentarilor aflați la putere, a generat o serie de reacții din partea aleșilor: de la aplauze, la părăsirea sălii de către parlamentarii PSD și ALDE.

Aleșii PSD și ALDE au început să se enerveze în momentul în care Klaus Iohannis a declarat că ”retragerea OUG 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puțin.”

Șeful statului a adăugat apoi că ”alegeri anticipate sunt în această fază prea mult”, continuând că PSD trebuie să rezolve toată această criză pentru că el a creat problema.

A fost momentul în care aleșii PSD și ALDE au început să părăsească sala.

Gestul a fost însă taxat imediat de președinte: „Ați obosit deja? Ghinion!”. Apoi președintele și-a continuat discursul.

În sală au mai rămas doar parlamentarii din opoziție, dar și câțiva de la PSD. Printre ei: Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu.

Momentul în care parlamentarii PSD și ALDE părăseau sala a fost surprins de aleșii USR cu telefoanele mobile. Între cei care au filmat momentul se află și deputatul USR Cornel Zainea.

Ulterior, deputatul USR Iulian Bulai i-a filmat pe aleșii PSD și ALDE pe holurile parlamentului. La un moment dat, unii dintre social-democrați s-au arătat deranjați că erau filmați și l-au bruscat pe deputatul USR.

”Măi, idiotule, mai termină mă cu instituția publică! Nu ți-e rușine!”, a fost replica unui parlamentar PSD.

”Așa se comportă oamenii care nu suportă adevărul”, a scris Iulian Bulai.

Acesta a precizat apoi că a fost chiar bruscat de cei din PSD în holul Palatul Parlamentului.

”Regret acest comportament al colegilor deputați. Sper ca cei care au votat ca ei să fie în parlament să vadă ce au trimis. E regretabil, lupta mea pentru o administrație corectă continuă”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS