Confidenţialitate

Parlamentarii nu au mai dezbătut astăzi legea Pensiilor Speciale (AUDIO)

Pensiile speciale rămân în vigoare. Iar de la 1 ianuarie, vor primi astfel de pensii și aleșii locali: primari și președinți de consilii județene.

Camera Deputaților nu a mai dezbătut astăzi legea modificată ieri în Comisia de Muncă. Decizia de amânare a fost luată pe fondul nemulţumirilor exprimate în această dimineață de către magistrați.

Documentul prevedea eliminarea pensiilor speciale, inclusiv pentru parlamentari și magistrați, și păstrarea pensiilor speciale pentru militari și polițiști.

Proiectul ar urma, să intre la vot – cel puțin teoretic, în prima ședință de plen de anul viitor.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști de ce a fost amânată dezbaterea proiectului care prevedea eliminarea pensiilor speciale:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dezbaterea acestui proiect, lăsat la coadă, a întârziat și pentru că încă nu sosise raportul scris din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Cu alte cuvinte, abia de anul viitor va fi reluată dezbaterea despre eliminarea pensiilor speciale.

Deputații din comisia de muncă abrogaseră pensiile pentru primari și președinți de consilii județene, parlamentari, magistrați, aviatori, diplomați și foști șefi de stat.

Le menținuseră doar pe cele pentru militari, polițiști și angajați ai penitenciarelor.

În lipsa unui vot final în plen, aceste pensii vor intra în vigoare de la 1 ianuarie pentru noi beneficiari.

Oricum, chiar dacă la un moment dat vor fi eliminate pensiile speciale, cei care în prezent încasează aceste indemnizații speciale le vor primi în continuare, deoarece legea nu se aplică retroactiv.