Confidenţialitate

Parlament: Viorica Vasilica Dăncilă cere votul de învestitură

Puțin după ora 15.00, a început ședința Parlamentului – camerele reunite – în care trebuie dat votul pentru cabinetul de miniștri propus de PSD-ALDE. Luni după-amiază, UDMR a anunțat că susține cabinetul Dăncilă.

În jurul orei 15.20, la tribuna Legislativului a fost invitată doamna premier desemnat Viorica Vasilica Dăncilă.

În discursul prin care a cerut votul de învestitură, Viorica Dăncilă a promis creșterea cu 50% a numărului de drumuri modernizate și cu peste 33% numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de apă, refacerea a zeci de școli și construcția a 20 de cămine studențești, construirea mai multor spitale regionale și dotarea unităților medicale cu aparatură absolut necesară.

O a doua mare direcție: creșterea salariilor în România. Viorica Dăncilă a spus că și-ar dori ca salariile să fie majorate de Guvernul său până la un nivel european, astfel încât tot mai puțin români să părăsească țara.

La nivelul de 300 de euro ar urma să ajungă salariul minim net în 2020, a spus premierul desemnat. De asemenea, punctul de pensie ar urma să fie de 1775 lei în 2020.

„Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Chiar de săptămâna aceasta vom renunța la formularul 600” Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, discurs în fața Parlamentului României:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul desemnat a invitat toate partidele parlamentare la un dialog în interesul României, având în vedere că ne aflăm în anul centenar al Marii Uniri și că anul viitor România va prelua președinția Uniunii Europene. Viorica Dăncilă a spus că va dialoga cu președintele țării și cu liderii partidelor de opoziție cu condiția ca aceste discuții să se poarte civilizat.

„În Parlamentul european am învățat că vocea rațiunii se aude mai bine decât tonul ridicat”, a spus Viorica Dăncilă