Confidenţialitate

Parisul nu poate redeschide parcurile

Ministrul Sănătății al Franței anunță că nu este de acord cu redeschiderea parcurilor din Capitala țării.

Primarul Parisului făcuse o astfel de propunere, care permitea plimbările în parcuri și grădini, cu condiția ca toată lumea să poarte mască.

“Nu pentru că nu vrem ca oamenii să poată ieşi să respire aer curat, ci pentru că ar putea fi extrem de tentant, cu soarele pe care îl avem astăzi, să se strângă prea mulţi”, a explicat ministrul Olivier Veran la postul BFMTV.

În opinia sa, riscul este prea mare ca, în parcuri, oamenii să nu respecte limita de adunare în grupuri de maximum 10 şi să nu poată respecta regulile de igienă şi de distanţare socială.

Primarul Anne Hidalgo afirmase, într-un mesaj pe Twitter, că, date fiind necesităţile parizienilor, pentru că Parisul este un oraş foarte dens populat, ar trebui să i se permită să redeschidă parcurile şi grădinile, unde oamenii să se poate plimba cu condiţia să poarte măşti.

Disputa a survenit la câteva ore după ce ministrul de Interne Christophe Castaner a dat ordin poliţiei din Paris să interzică consumul de alcool pe malurile Senei şi ale canalului Saint-Martin, după ce grupuri de tineri au luat cu asalt luni seară aceste zone, foarte populare pentru socializare pe vreme frumoasă, după relaxarea măsurilor de izolare.