Paris: Mandat de arestare emis pe numele unui al doilea suspect

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs Elysee, de joi noapte, arată un document obţinut de Reuters. Un polițist a fost ucis, iar alți doi au fost răniti grav.

Potrivit mandatului de arestare, bărbatul a venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia. Mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos. Nu este clar dacă este vorba despre atacator sau despre un complice.

“Puţin după ora 21 (22 ora României), un vehicul a oprit lângă o maşină de poliţie care era parcată. Imediat, un bărbat a coborât şi a deschis focul asupra vehiculului de poliţie, rănind mortal un ofiţer”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Preşedintele Francois Hollande s-a declarat convins că “crima laşă” de pe bulevardul Champs Elysee au fost un act de terorism. Autorul atacului a fost ucis în schimbul de focuri.

Ofiţerii au percheziţionat noaptea trecută locuinţa atacatorului ucis, aflată într-o suburbie din estul Parisului.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul armat, despre care afirmă că a fost comis de un bărbat cu pseudonimul Abu Yusuf al-Beljiki, care indică faptul că acesta era belgian sau că a locuit în Belgia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS