Confidenţialitate

Paris: Ceremonie de omagiere pentru cântărețul Johnny Hallyday

O ceremonie de omagiere este pregătită astăzi la Paris pentru legenda rock&roll-ului francez, Johnny Hallyday.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a descris drept unul dintre „eroii francezi” și sâmbătă, în timpul omagiului public va lua cuvântul.

Ulterior, convoiul funerar va ajunge pe Champs-Elysées.

Johnny Hallyday – părintele rock and roll-ului francez și al twistului – a murit în noaptea de 5 spre 6 decembrie, în casa sa din vestul Parisului, unde a fost adus după 6 zile în care a fost internat într-o clinică.

Avea 74 de ani și suferea de cancer la plămâni, cum anunțase el însuși, în martie anul trecut.

Părintele rock and roll-ului francez și al twistului, cu o carieră de peste 50 de ani, Johnny Hallyday, a avut 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme și 18 discuri de platină.

UPDATE: Cortegiul funerar al lui Johnny Hallyday, este format din sute de motocicliști, și circulă prin Paris în fața zecilor de mii de fani veniți  să îi aducă un ultim omagiu idolului lor, transmite AFP.

Cei prezenți la omogiere au fredonat melodiile legendei rock&roll-ului francez și au aplaudat cortegiul, care a mers la biserica Madeleine pentru o ceremonie religioasă.

Pe lângă membrii familiei cântărețului, se află și numeroase personalități artistice si politice, printre care si președintele Emmanuel Macron.

Sursa video: pagina de twitter a BBC News

Varianta audio a materialul. Sophie Dimulete:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.