Părinții tinerilor care au murit în Colectiv au depus plângere împotriva lui Arafat, Bănicioiu și Ponta

Părinții tinerilor care au murit în tragedia din Colectiv au depus astăzi o plângere penală la Parchetul General împotriva fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, dar și a secretarului de stat Raed Arafat.

De asemenea, sesizarea îi vizează și pe fostul premier Victor Ponta, dar și pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Părinții susțin că intervenția din seara de 30 octombrie 2015 a fost o catastrofă, iar autoritățile nu s-ar fi mobilizat cum ar fi trebuit.

În plus, spun că fostul ministru Nicolae Bănicioiu s-a opus inițial  transferului răniților în străinătate, deși ar fi știut că medicii de la noi nu fac față unui număr atât de mare de victime.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG3010 a declarat că prin această sesizare vor o continuare a anchetelor, pentru că până acum s-au făcut cercetări doar asupra a ceea ce s-a întâmplat “până la uşa Colectivului”.

 

“Vrem să se continue anchetele. Avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la uşa Colectiv, cine e de vină şi de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm, copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în afară. Vedem acum că un ministru de atunci spune că el este dentist, nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau toată conducerea. Plângerea noastră e împotriva tuturor celor care au acţionat după ieşirea din incendiu, intervenţie care, ştiţi foarte bine, a fost o catastrofă, refuzul de a fi trimişi în străinătate şi faptul că au murit copiii noştri din cauza condiţiilor din spital şi a nepriceperii”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul din clubul bucureştean.

Eugen Iancu îi acuză și pe medici că au tăcut în acele zile, deși și ei ar fi știut că răniții din Colectiv nu pot fi tratați în spitalele de la noi, mai ales din cauza infecțiilor:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu are ce să îi reproşeze lui Nicolae Bănicioiu privind gestionarea cazului Colectiv.

Acesta din urmă a spus că singura sa contribuție la problema barocamerei de la Floreasca a fost că a tăiat panglica.

64 de tineri au murit în urma incendiului din Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015.

Transferurile răniților au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România şi alţi trei în străinătate unde abia fuseseră transferaţi.

Oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, au insistat că pacienţii arşi primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PSD Iași.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS